Látogasson el a www.kazyshop.hu webáruházunkba!
Sütemény receptek
KIEMELT AJÁNLATUNK

 

ÚJDONSÁG!!!!

Rozskenyér CHIPS

  

 

 

 


HELLO rostos üdítők

(A minőség garantált!!!)

 

 

Gluténmentes termékeink

Rocky Rice puffasztott rizs étcsokoládéba mártva 18g

 


 
 
 
 
 

 

 

Facebook oldal

 

 

Bejelentkezés


REGISZTRÁCIÓ
Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette jelszavát?

Kérjük adja meg a regisztráció során megadott e-mail címet és amennyiben egyezést találunk az adatbázisunkban, akkor elküldjük a belépéshez szükséges jelszót.

Facebook

Sütemény recept: Zserbó szelet

Zserbó szelet

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 20 dkg zsír, 5 dkg cukor, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, csipetnyi só, kb 1 dl tejföl
- a töltelékhez: 30 dkg lekvár, 20 dkg darált dió, 10 dkg cukor
- a tetejére: 20 dkg étcsokoládé, 2 evőkanálnyi olaj vagy margarin

Elkészítés: A tésztához valókat gondosan gyúrd össze, majd oszd három egyenlő részre. Lisztezett deszkán nyújtsd a cipócskákat egyenként akkorára, mint a kis tepsi. Az első tésztalapot fektesd a sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg lekvárral. Szórd meg cukros dióval, majd terítsd rá a következő lapot hasonló módon. A felső lapot villával szurkáld meg és szobahőmérsékleten hagyd kelni egy-másfél órán át. Azután előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt süsd szép aranyszínűre. Ha kihűlt, a sütőpapír segítségével emeld ki a tepsiből és vond be csokoládémázzal. Ehhez a csokoládét gőz felett olvaszd meg, majd keverd simára az olajjal. Egyenletesen simítsd el a sütemény tetején és hagyd megdermedni. S ha kész, vágd hosszúkás szeletekre. Fémdobozban sokáig eláll.