Karácsony ünnepén az a kívánságom. Legyen boldog mindenki
ezen a világon. Itt is, ott is mindenütt legyen olyan béke,mint amilyen bent lakik az emberek szívébe.
Sütemény receptek
KIEMELT AJÁNLATUNK

 


 


COCOA travel 

töltött tej-, és étcsokoládé 100g

 


HELLO rostos üdítők

(A minőség garantált!!!)

 




 Mikrózható tortabevonó
 



 

 

 

Gluténmentes termékeink

Rocky Rice puffasztott rizs étcsokoládéba mártva 18g

 


 
 
 
 
 

 

 

Facebook oldal

 

 

Bejelentkezés


REGISZTRÁCIÓ
Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette jelszavát?

Kérjük adja meg a regisztráció során megadott e-mail címet és amennyiben egyezést találunk az adatbázisunkban, akkor elküldjük a belépéshez szükséges jelszót.

Facebook

Sütemény recept: Tiroli rétes variációk

Tiroli rétes variációk

Hozzávalók: 60 dkg leveles vajastészta, tojás

Meggyes réseshez: 40 dkg magozott meggy, 10 dkg cukor, 5 dkg darált dió, 5 dkg zsemlemorzsa, őrölt fahéj A meggyet összeforgatjuk a darált dióval, zsemlemorzsával, cukorral és kevés őrölt fahéjjal. Az előkészített meggyes tölteléket a kinyújtott vajastésztaalapra helyezzük, és lazán felcsavarjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, és forró sütőben aranysárgára sütjük. Tálaláskor meghintjük vaníliás cukorral elkevert porcukorral.

Túrós réteshez: 25 dkg túró, 1 dl tejföl, 5 dkg mazsola, 1 citrom, 1 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 dkg vaníliás cukor, 1 evőkanál búzadara, porcukor Az áttört túrót tejföllel, búzadarával, mazsolával, tojássárgával, reszelt citromhéjjal, cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük. A tölteléket vékonyra nyújtott vajastésztára halmozzuk. Lazán felcsavarjuk, megkenjük tojással, és forró sütőben készre sütjük. Tálaláskor a felszeletelt rétest porcukorral hintjük meg.

Mákos réteshez: 10 dkg darált mák, 1,5 dl tej, 5 dkg mazsola, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 4 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg porcukor A mákot felöntjük a tejjel és felfőzzük. Hozzáadjuk a porcukrot, morzsát, reszelt citromhéjat, az előzőleg beáztatott mazsolát, majd pár pillanat alatt készre sütjük. Az előkészített tölteléket vajastésztába csavarjuk, a tetejét megkenjük tojással, és forró sütőben gyorsan készre sütjük. Tálaláskor a felszeletelt rétest meghintjük porcukorral.