Látogasson el a www.kazyshop.hu webáruházunkba!
Sütemény receptek
KIEMELT AJÁNLATUNK

 

ÚJDONSÁG!!!!

Rozskenyér CHIPS

  

 

 

 


HELLO rostos üdítők

(A minőség garantált!!!)

 

 

Gluténmentes termékeink

Rocky Rice puffasztott rizs étcsokoládéba mártva 18g

 


 
 
 
 
 

 

 

Facebook oldal

 

 

Bejelentkezés


REGISZTRÁCIÓ
Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette jelszavát?

Kérjük adja meg a regisztráció során megadott e-mail címet és amennyiben egyezést találunk az adatbázisunkban, akkor elküldjük a belépéshez szükséges jelszót.

Facebook

Sütemény recept: Puncstorta

Puncstorta

Hozzávalók: 1 kész világos piskótakarika - a sziruphoz: 20 dkg porcukor, 1 citrom, 1 dl málnaszörp, 0,5 dl rum
- a töltelékhez: 40 dkg sárgabarackíz, 5 dkg mazsola
- a mázhoz: 4 evőkanál porcukor, 1 dl málnaszörp, fél citrom leve, fél tojásfehérje - a díszítéshez: 8-10 dkg pirított mandula

Elkészítés: A piskótát lapjában vágd négy része. Az alsó lapt fektesd a tortakarikába, kend meg baracklekvárral. A felső lapot tedd félre, a két középsőt pedig vágd fel kockákra. Készíts szirupot: 4 dl vízbe facsard a citromot, add hozzá a cukrot, a málnaszörpöt és lassú tűzön forrald fel. Löttyintsd bele a rumot, aztán a piskótadarabokat mártsd meg egyenként a szirupban és rakosgasd a karikában lévő lekváros lapra. Közbe-közbe szórj egy kis mazsolát (ha marad a szirupból, csorgasd rá a tésztára!) A félretett piskótakarika alsó felét is kend meg lekvárral, és borítsd rá a tortára. Nyomkodd le egy kicsit, esetleg le is préselheted: teríts rá papírt, arra egy megfelelő méretű deszkát vagy sima tányért, és egy kb. 1 kg-os nehezéket. Végül tedd a tortát tálra, s kend meg körös-körül baracklekvárral. A mázhoz a porcukrot keverd el a szörppel, a citromlével meg a tojásfehérjével, és langyosítsd meg, majd kend a torta tetejére. Ha a máz megszilárdult, a torta oldalára tapassz pirított mandulát.