Látogasson el a www.kazyshop.hu webáruházunkba!
Sütemény receptek
KIEMELT AJÁNLATUNK

 

ÚJDONSÁG!!!!

Rozskenyér CHIPS

  

 

 

 


HELLO rostos üdítők

(A minőség garantált!!!)

 

 

Gluténmentes termékeink

Rocky Rice puffasztott rizs étcsokoládéba mártva 18g

 


 
 
 
 
 

 

 

Facebook oldal

 

 

Bejelentkezés


REGISZTRÁCIÓ
Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette jelszavát?

Kérjük adja meg a regisztráció során megadott e-mail címet és amennyiben egyezést találunk az adatbázisunkban, akkor elküldjük a belépéshez szükséges jelszót.

Facebook

Sütemény recept: Meggyes piskótatekercs

Meggyes piskótatekercs

Hozzávalók: 3 tojás, csipetnyi só, 22 dkg + 3 ek. cukor, 10 dkg liszt, 3 dkg darált mandula, 3 dkg étkezési keményítő, 1 ½ tk. sütőpor, ½ dl tej, kb. 20 dkg meggybefőtt, 10 dkg mandulás csók (amarettini), 20 dkg margarin, 25 dkg félzsíros tehéntúró, 3 ek. mandulalikőr, 1 kis üveg vanília aroma, a díszítéshez tetszés szerint: mandulás csók, sütőpapír

Elkészítés: A tojásokat 12-13 dkg cukorral és csipetnyi sóval krémesre keverjük. A lisztet elvegyítjük a mandulával, az étkezési keményítővel és a sütőporral, majd a tejjel váltakozva, adagonként a tojásos masszába dolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt 32 x 39-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 225 fokon kb. 10 percig sütjük. A kimagozott meggyet lecsöpögtetjük. A mandulás csókot apróra tördeljük (vagy durvára daráljuk). Azután a morzsát összekeverjük 3 ek. cukorral, és egyenletesen rászórjuk egy nedves konyharuhára. A forró piskótatésztát a konyharuhára borítjuk, majd a sütőpapírt azonnal lehúzzuk. A túrót szobahőmérsékletű margarinnal, a maradék cukorral, a likőrrel és a vanília aromával simára keverjük. A krémet egyenletesen a kihűlt piskótalapra simítjuk, végül rászórjuk a meggyet, és kissé a krémbe nyomkodjuk. Konyharuha segítségével a piskótalapot a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Végül a roládot szeletekre vágjuk, és mandulás csókkal díszítjük.