Karácsony ünnepén az a kívánságom. Legyen boldog mindenki
ezen a világon. Itt is, ott is mindenütt legyen olyan béke,mint amilyen bent lakik az emberek szívébe.
Sütemény receptek
KIEMELT AJÁNLATUNK

 


 


COCOA travel 

töltött tej-, és étcsokoládé 100g

 


HELLO rostos üdítők

(A minőség garantált!!!)

 




 Mikrózható tortabevonó
 



 

 

 

Gluténmentes termékeink

Rocky Rice puffasztott rizs étcsokoládéba mártva 18g

 


 
 
 
 
 

 

 

Facebook oldal

 

 

Bejelentkezés


REGISZTRÁCIÓ
Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette jelszavát?

Kérjük adja meg a regisztráció során megadott e-mail címet és amennyiben egyezést találunk az adatbázisunkban, akkor elküldjük a belépéshez szükséges jelszót.

Facebook

Sütemény recept: Képviselőfánk

Képviselőfánk

Hozzávalók: 15 dkg zsír, csipetnyi só, 1 kiskanál cukor, 15 dkg liszt, 6 tojás
- a lekenéshez: 1 tojás
- a töltelékhez: 4 tojásfehérje, 4 evőkanál cukor, 3 dl tej, 2,5 dkg főzni való vaníliás pudingpor, 3 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dl tejszín, 1-1 evőkanál cukor és zselatinpor

Elkészítés: Önts egy lábosba 3 dl vizet, sózd, cukrozd és forrald föl. Add hozzá a zsírt, majd ha teljesen feloldódott, a lisztet is szórd bele. Szüntelenül kevergetve addig főzd, míg teljesen sima lesz, és az edény falától elválik. A tűzről lehúzva egyenként dolgozd bele a tojásokat. Töltsd a masszát csillagcsöves habzsákba, és a sütőpapírral borított tepsire nyomj bő dió nagyságú gömböket. A tetejüket kend le felvert tojással, és told a tepsit forr sütőbe. 230 fokon 5 percig, majd kicsit alacsonyabb hőmérsékleten további 10-15 perc alatt süsd meg. Sütés közben a sütőajtót kinyitni nem szabad. Ha a fánkok szép aranyszínűek, zárd el a sütőt, és az ajtaját résnyire kitámasztva egy negyed órán át szárítsd őket. A teljesen kihűlt fánkon felső egyharmadát recés késsel vágd le, ezek lesznek a „kalapok”. A krémhez a cukrot a tejjel keverd el, add hozzá a pudingport, a lisztet, a vaníliás cukrot és kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. A tűzről elvéve máris forgasd bele a keményre vert tojáshabot, töltsd csillagcsöves habzsákba és nyomd a fánkok üregébe. A tejszínt a cukorral verd habbá. A zselatint áztasd be fél dl vízbe, melegítsd fel, majd csorgasd a tejszínhabba és keverd el. Ezt is kanalazd habzsákba, és a sárga krémre halmozd. Tedd rá a tésztalapokat, és szitálj porcukrot rá.