Látogasson el a www.kazyshop.hu webáruházunkba!
Sütemény receptek
KIEMELT AJÁNLATUNK

 

ÚJDONSÁG!!!!

Rozskenyér CHIPS

  

 

 

 


HELLO rostos üdítők

(A minőség garantált!!!)

 

 

Gluténmentes termékeink

Rocky Rice puffasztott rizs étcsokoládéba mártva 18g

 


 
 
 
 
 

 

 

Facebook oldal

 

 

Bejelentkezés


REGISZTRÁCIÓ
Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette jelszavát?

Kérjük adja meg a regisztráció során megadott e-mail címet és amennyiben egyezést találunk az adatbázisunkban, akkor elküldjük a belépéshez szükséges jelszót.

Facebook

Sütemény recept: Képviselőfánk

Képviselőfánk

Hozzávalók: 15 dkg zsír, csipetnyi só, 1 kiskanál cukor, 15 dkg liszt, 6 tojás
- a lekenéshez: 1 tojás
- a töltelékhez: 4 tojásfehérje, 4 evőkanál cukor, 3 dl tej, 2,5 dkg főzni való vaníliás pudingpor, 3 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dl tejszín, 1-1 evőkanál cukor és zselatinpor

Elkészítés: Önts egy lábosba 3 dl vizet, sózd, cukrozd és forrald föl. Add hozzá a zsírt, majd ha teljesen feloldódott, a lisztet is szórd bele. Szüntelenül kevergetve addig főzd, míg teljesen sima lesz, és az edény falától elválik. A tűzről lehúzva egyenként dolgozd bele a tojásokat. Töltsd a masszát csillagcsöves habzsákba, és a sütőpapírral borított tepsire nyomj bő dió nagyságú gömböket. A tetejüket kend le felvert tojással, és told a tepsit forr sütőbe. 230 fokon 5 percig, majd kicsit alacsonyabb hőmérsékleten további 10-15 perc alatt süsd meg. Sütés közben a sütőajtót kinyitni nem szabad. Ha a fánkok szép aranyszínűek, zárd el a sütőt, és az ajtaját résnyire kitámasztva egy negyed órán át szárítsd őket. A teljesen kihűlt fánkon felső egyharmadát recés késsel vágd le, ezek lesznek a „kalapok”. A krémhez a cukrot a tejjel keverd el, add hozzá a pudingport, a lisztet, a vaníliás cukrot és kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. A tűzről elvéve máris forgasd bele a keményre vert tojáshabot, töltsd csillagcsöves habzsákba és nyomd a fánkok üregébe. A tejszínt a cukorral verd habbá. A zselatint áztasd be fél dl vízbe, melegítsd fel, majd csorgasd a tejszínhabba és keverd el. Ezt is kanalazd habzsákba, és a sárga krémre halmozd. Tedd rá a tésztalapokat, és szitálj porcukrot rá.