Termékeinket a www.kazyshop.hu webshopban vásárolhatja meg!
Sütemény receptek
KIEMELT AJÁNLATUNK

LEA LIFE Glutén-, laktózmentes, és

cukormentes (hozzáadott cukor nélkül) töltött ostya 95g

 

 

 
 

 

 

 

 

HELLO rostos üdítők

(A minőség garantált!!!)

 

 

Gluténmentes termékeink

Rocky Rice puffasztott rizs étcsokoládéba mártva 18g

 


 
 
 
 
 

 

 

Facebook oldal

 

 

Bejelentkezés


REGISZTRÁCIÓ
Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette jelszavát?

Kérjük adja meg a regisztráció során megadott e-mail címet és amennyiben egyezést találunk az adatbázisunkban, akkor elküldjük a belépéshez szükséges jelszót.

Facebook

Sütemény recept: Karamellás diós kocka

Karamellás diós kocka

Hozzávalók:
15 dkg makadám- és pekándió, 30 dkg étcsokoládé (70 % kakaótartalommal), 15 dkg + 1 tk vaj, 39 dkg cukor, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 10 dkg liszt, 1-2 tk. citromlé, vajdarabka, sütőpapír

Elkészítés:
A makadám- és a pekándiót éles késsel vagy robotgéppel durvára aprítjuk. Az étcsokoládét nagyobb darabokra tördeljük, és 15 dkg felkockázott vajjal együtt forró vízfürdőben megolvasztjuk. A csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral együtt hozzáadunk 24 dkg cukrot, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Végül lazán beleforgatjuk a lisztet meg a makadám- és a pekándiót. Egy 24 x 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. Belesimítjuk a tésztát és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. A sütőből kivéve a kerettől óvatosan elválasztjuk, és kihűtjük. Kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Közben a maradék cukrot 1 tk. vajjal meg a citromlével szép aranybarnára karamellizáljuk, és a süteményen azonnal elosztjuk. Egy vajdarabkán végighúzott késsel a karamellmázba 16 részes négyzethálót rajzolunk. Így a karamell megszilárdulása után a süteményt kenyérvágó késsel könnyen kockákra darabolhatjuk.