![]() |
![]() |
![]() |
Rocky Rice puffasztott rizs étcsokoládéba mártva 18g
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1-1 evőkanál vaj és rum, 1 tojássárgája, csipetnyi só
- a sütéshez: olaj
- a tetejére: porcukor
Elkészítés: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgájával, a rummal és csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. A rétestészta keménységű tésztát cipóba formáljuk és legalább fél órán át pihentetjük. Ezután késfok vastagságúra nyújtjuk és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A csíkokat egyenként laza mozdulatokkal gömbbé formáljuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük és porcukorban meghempergetve kínáljuk.