Látogasson el a www.kazyshop.hu webáruházunkba!
Sütemény receptek
KIEMELT AJÁNLATUNK

 

ÚJDONSÁG!!!!

Rozskenyér CHIPS

  

 

 

 


HELLO rostos üdítők

(A minőség garantált!!!)

 

 

Gluténmentes termékeink

Rocky Rice puffasztott rizs étcsokoládéba mártva 18g

 


 
 
 
 
 

 

 

Facebook oldal

 

 

Bejelentkezés


REGISZTRÁCIÓ
Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette jelszavát?

Kérjük adja meg a regisztráció során megadott e-mail címet és amennyiben egyezést találunk az adatbázisunkban, akkor elküldjük a belépéshez szükséges jelszót.

Facebook

Sütemény recept: Flódni

Flódni

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 dl fehérbor
- az almatöltelékhez: 80 dkg savanykás alma, 2 evőkanál méz, 1 citrom és szegfűszeg
- a máktöltelékhez: 20 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 dl fehérbor - a diótöltelékhez: 20 dkg dió darálva, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 dl fehérbor
- a lekenéshez: 1 tojás

Elkészítés: A lisztet morzsold el a vajjal, majd a cukorral, a tojássárgákkal, meg a fehérborral gyúrd össze. Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe pihenni, míg a töltelékek elkészülnek. Az almákat tisztítsd meg, káposztareszelőn reszeld le. Locsold meg a citrom levével, hints bele őrölt fahéjat, szegfűszeget, édesítsd mézzel. A mákos töltelékhez a mákot forrázd le a borral, keverd e a cukorral meg a mazsolával. Hasonló módon készítsd el a diós tölteléket is. Egy magas falú kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztát oszd négy részre, egyenként nyújtsd tepsi nagyságúra. Fektess egy tésztalapot a tepsibe, simítsd rá a diós tölteléket. Erre a következő lap és a máktöltelék kerül, majd ismét tészta és a reszelt alma. Borítsd be az utolsó lappal, szurkáld meg villával és kend be felvert tojással. Told a tepsit előmelegített sütőbe és 170 fokon 60-65 perc alatt süsd aranyszínűre. Kihűlve szeleteld.