Karácsony ünnepén az a kívánságom. Legyen boldog mindenki
ezen a világon. Itt is, ott is mindenütt legyen olyan béke,mint amilyen bent lakik az emberek szívébe.
Sütemény receptek
KIEMELT AJÁNLATUNK

 


 


COCOA travel 

töltött tej-, és étcsokoládé 100g

 


HELLO rostos üdítők

(A minőség garantált!!!)

 




 Mikrózható tortabevonó
 



 

 

 

Gluténmentes termékeink

Rocky Rice puffasztott rizs étcsokoládéba mártva 18g

 


 
 
 
 
 

 

 

Facebook oldal

 

 

Bejelentkezés


REGISZTRÁCIÓ
Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette jelszavát?

Kérjük adja meg a regisztráció során megadott e-mail címet és amennyiben egyezést találunk az adatbázisunkban, akkor elküldjük a belépéshez szükséges jelszót.

Facebook

Sütemény recept: Egyszerű csokoládétorta

Egyszerű csokoládétorta

Hozzávalók: 1 evőkanál porcukor a díszítéshez
- a süteményhez: 1 teáskanál étolaj a tepsi kikenéséhez, 120 gramm finomliszt, plusz 2 teáskanál a lisztezéshez, 1 teáskanál sütőpor, 30 g kakaópor, fél bögre cukor, 2 lágyan felvert nagy tojás, 120 szobahőmérsékletű margarin, 3 evőkanál tej
- a töltelékhez: 150 ml dobozos sűrű tejszín, 2 evőkanál málnadzsem

Elkészítés: 180 fokon melegítsük elő a sütőt. Tollecset vagy összehajtogatott konyhai papírtörlő segítségével olajozzunk ki 2 db 20 cm átmérőjű lapos tortaformát. Mindkét formához adjunk egy teáskanál lisztet, majd mozgassuk a formát, és ütögessük az oldalát, hogy a liszt teljesen bevonja. Ütögessük ki a felesleget. Egy edénybe szitáljuk össze a lisztet, sütőport, valamint a kakaóport. Adjuk hozzá a cukrot, tojást, margarint, valamint a tejet. Fakanállal vagy elektromos habverővel keverjük, míg lágy és egynemű masszát kapunk. Egy nagy fémkanállal osszuk el a masszát a két forma között, majd egyengessük el a tészta tetejét. 25 percig sütjük, míg a sütemény teteje ruganyos lesz és megszilárdul. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a torták megsültek-e. Ha kész, a tortákat 10 percig hagyjuk a formában kihűlni. Egy kést húzzunk végig a torták oldalán, hogy könnyebb legyen kivenni őket a formából. Tegyünk a forma tetejére egy tányért, majd fordítsuk át, hogy kijöjjön a torta. Rendes oldalukkal felfele hagyjuk őket tortarácson kihűlni. A töltelékhez verjük fel lágyan a tejszínt. Az egyik tortalapot kenjük meg málnadzsemmel, majd tejszínnel. Tegyük a tetejére a másik réteg tortalapot. Fordítsuk meg. Közvetlenül tálalás előtt tegyük a porcukrot egy szitába, s szórjuk meg a tortát.