Látogasson el a www.kazyshop.hu webáruházunkba!
Sütemény receptek
KIEMELT AJÁNLATUNK

 

ÚJDONSÁG!!!!

Rozskenyér CHIPS

  

 

 

 


HELLO rostos üdítők

(A minőség garantált!!!)

 

 

Gluténmentes termékeink

Rocky Rice puffasztott rizs étcsokoládéba mártva 18g

 


 
 
 
 
 

 

 

Facebook oldal

 

 

Bejelentkezés


REGISZTRÁCIÓ
Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette jelszavát?

Kérjük adja meg a regisztráció során megadott e-mail címet és amennyiben egyezést találunk az adatbázisunkban, akkor elküldjük a belépéshez szükséges jelszót.

Facebook

Sütemény recept: Darázsfészek

Darázsfészek

Hozzávalók: 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 evőkanál cukor, 65 dkg liszt, 2 tojás, 1 kiskanál só, reszelt citromhéj,
- a töltelékhez: 10 dkg vaj, 10 dkg darált dió, 10 dkg porcukor,
- a tetejére: 5 dkg vaj, 1 evőkanál cukor, 0,5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsolva futtasd fel. A maradék tejjel és a többi hozzávalóval alaposan dagaszd meg. Letakarva, langyos helyen keleszd a kétszeresére. Eközben a puha vajat a darált dióval meg a porcukorral keverd össze. A tésztát finoman gyúrd át, és lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra. Kend rá a diókrémet, majd, amint a beiglit is szokás, csavard fel. Olvasztott vajba mártott késsel szeleteld fel. A szeleteket állítgasd egy kivajazott tortaformába. Locsold meg olvasztott vajjal, s keleszd még fél órán át. Azután előmelegített sütőben 180 fokon süsd kb. 20 percig. Ekkor kenegesd meg cukros tejjel, és süsd további 20-25 percig. A sütőből kivéve még melegen szórd meg vaníliás cukorral.