Látogasson el a www.kazyshop.hu webáruházunkba!
Sütemény receptek
KIEMELT AJÁNLATUNK

 

ÚJDONSÁG!!!!

Rozskenyér CHIPS

  

 

 

 


HELLO rostos üdítők

(A minőség garantált!!!)

 

 

Gluténmentes termékeink

Rocky Rice puffasztott rizs étcsokoládéba mártva 18g

 


 
 
 
 
 

 

 

Facebook oldal

 

 

Bejelentkezés


REGISZTRÁCIÓ
Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette jelszavát?

Kérjük adja meg a regisztráció során megadott e-mail címet és amennyiben egyezést találunk az adatbázisunkban, akkor elküldjük a belépéshez szükséges jelszót.

Facebook

Sütemény recept: Almás, datolyás, rikottás szelet

Almás, datolyás, rikottás szelet

Hozzávalók kb. 36 szelethez: Fél bögre teljes kiőrlésű finomliszt, fél teáskanál sütőpor, 60 gramm vaj vagy margarin, fél bögre cukor, ¼ - 1/3 bögre jéghideg víz - az almás-datolyás rátéthez: 400 g lecsöpögtetett almabefőtt, 1/3 bögre friss vagy aszalt, kimagozott, félbevágott datolya, 500 gramm lecsöpögtetett rikotta sajt, fél bögre sovány tej, 2 lágyan felvert tojás, 1 evőkanál brandy

Elkészítés: Tegyük a vajat és a lisztet egy turmixgépbe, és keverjük addig, míg a massza állaga morzsakupacra nem emlékeztet. Adjuk hozzá a cukrot, és folytassuk a keverést. A gép leállítása nélkül keverjünk hozzá annyi vizet, hogy durva tésztát kapjunk. Tegyük a tésztát lisztezett felültre, majd nyújtsuk egy kicsit. Csomagoljuk be celofánba, és tegyük 20 percre a fagyasztóba. Nyújtsuk a tésztát 5 mm vastagságúra, hogy pont beleférjen egy 25 cm-es négyzet alakú tortaformába. Az almás-datolyás rátéthez helyezzük a gyümölcsöket a tésztára. Tegyük a rikotta sajtot, cukrot, lisztet, tejet, tojást és a konyakot egy tálba, majd verjük fel, míg egynemű masszát kapunk. Kanalazzuk a gyümölcsök tetejére, oszlassuk el egyenletesen, majd süssük 1 óra hosszáig, vagy amíg a rátét megszilárdul. Hagyjuk a formában kihűlni, tálalás előtt kockákra szeleteljük.