Karácsony ünnepén az a kívánságom. Legyen boldog mindenki
ezen a világon. Itt is, ott is mindenütt legyen olyan béke,mint amilyen bent lakik az emberek szívébe.
Sütemény receptek
KIEMELT AJÁNLATUNK

 


 


COCOA travel 

töltött tej-, és étcsokoládé 100g

 


HELLO rostos üdítők

(A minőség garantált!!!)

 




 Mikrózható tortabevonó
 



 

 

 

Gluténmentes termékeink

Rocky Rice puffasztott rizs étcsokoládéba mártva 18g

 


 
 
 
 
 

 

 

Facebook oldal

 

 

Bejelentkezés


REGISZTRÁCIÓ
Elfelejtette jelszavát?
Elfelejtette jelszavát?

Kérjük adja meg a regisztráció során megadott e-mail címet és amennyiben egyezést találunk az adatbázisunkban, akkor elküldjük a belépéshez szükséges jelszót.

Facebook

Sütemény recept: Almás, datolyás, rikottás szelet

Almás, datolyás, rikottás szelet

Hozzávalók kb. 36 szelethez: Fél bögre teljes kiőrlésű finomliszt, fél teáskanál sütőpor, 60 gramm vaj vagy margarin, fél bögre cukor, ¼ - 1/3 bögre jéghideg víz - az almás-datolyás rátéthez: 400 g lecsöpögtetett almabefőtt, 1/3 bögre friss vagy aszalt, kimagozott, félbevágott datolya, 500 gramm lecsöpögtetett rikotta sajt, fél bögre sovány tej, 2 lágyan felvert tojás, 1 evőkanál brandy

Elkészítés: Tegyük a vajat és a lisztet egy turmixgépbe, és keverjük addig, míg a massza állaga morzsakupacra nem emlékeztet. Adjuk hozzá a cukrot, és folytassuk a keverést. A gép leállítása nélkül keverjünk hozzá annyi vizet, hogy durva tésztát kapjunk. Tegyük a tésztát lisztezett felültre, majd nyújtsuk egy kicsit. Csomagoljuk be celofánba, és tegyük 20 percre a fagyasztóba. Nyújtsuk a tésztát 5 mm vastagságúra, hogy pont beleférjen egy 25 cm-es négyzet alakú tortaformába. Az almás-datolyás rátéthez helyezzük a gyümölcsöket a tésztára. Tegyük a rikotta sajtot, cukrot, lisztet, tejet, tojást és a konyakot egy tálba, majd verjük fel, míg egynemű masszát kapunk. Kanalazzuk a gyümölcsök tetejére, oszlassuk el egyenletesen, majd süssük 1 óra hosszáig, vagy amíg a rátét megszilárdul. Hagyjuk a formában kihűlni, tálalás előtt kockákra szeleteljük.